Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nevím, proč by člověk musel skočit hned po první práci, kterou mu úřad nabídne. Od toho je zákonná doba, po kterou dostává podporu. Pokud není nucen okolnostmi, proč by si nepočkal na pro něj lepší džob ? Jiná věc je, když se někdo vyhýbá práci plánovitě.

1 0
možnosti
Foto

J36a93n48a 27M94a57j23o69v14á

17. 9. 2016 12:51

Protože je potřeba se o sebe postarat sám?

2 0
možnosti
Foto

Úřednicím Úřadů práce podle jejich náplně práce evidentně o žádné nezaměstnané vůbec nejde a nikdy ani nešlo. Jde totiž pouze o státní produkt "umělé zaměstnanosti" a celkově výhradně jen o ty úřednice samotné!! Kdyby se najednou na vládě rozhodlo, že se Úřady práce opravdu jako úplně zbytečné zruší, bez práce by se rázem ocitlo přes 10 tisíc lidí (tedy asi tolik jako s dalšími profesemi celé OKD). ;-O A to náš sociálně orientovaný premiér Sobotka nikdy nedopustí...

3 0
možnosti
Foto

Přitom ÚP je výdobytek kapitalismu.

Divím se, že se tam těm úřednicím chce pracovat, za 12500 - 13 tisíc čistého.

1 0
možnosti
DB

Asi máte pravdu, ale podle mne je problém o veliké poznání komplexnější. Lidé nejsou jen stroje na práci...i když někteří se na tuto úroveň degradovali sami....problémem je rozpor mezi tím co oko vidí a co by mozek chtěl, a tím, co mozek je chopen dát.......tedy jinak..........člověk s velmi nízkým IQ a neschopností s e učit, sice vidí, jak si ostatní žijí podle něj v blahobytu a on nemůže, protože na to nemá.....a to že na to nemá je dílem geneticky dáno...a je možné si toto mé tvrzení ověřit na tabulkách o IQ podle etnik, či států či podle jiné variabilní.

Druhým faktorem je výchova v rodině, tedy během cca prvních 6 let věku malého člověka. A pokud se nikomu nepodaří s těmito dvěma faktory něco udělat, tak budou mít i nadále vliv a budou produkovat lidi, kteří by chtěli žít v jistém blahobytu ale nemají na to a z toho bude pramenit jejich chování...nám a i jinými vnímané..jako asociální...

Když se tedy staráte o bezpečnost, pokuste se vzít pár takovýchto lidí a přeformujte jim myšlení a chování, to bude veliký úspěch a rozhodně tím pomůžete jak jim, tak i všem ostatním okolo, a nebudete muset křičet, že jsou to flákači a že je nutné je vyhnat...to celkem zavání jistými postoji z doby tak před 70 lety, které by snad již měly být překonány

no a pokud by se vám to nepovedlo, nevadí, třeba se to někdy v daleké budoucnosti někomu povede, protože změnit někomu jeho IQ a jeho schopnost se učit, není až tak jednoduché, jak by to na první pohled mohlo vypadat....ale zkuste to

0 1
možnosti
OU
Foto

R70o63m32a51n 50K44o94z50e90l

17. 9. 2016 11:35

Neznáte zákony - dávno platí, že kdo odmítne vhodnou práci, tak je vyřazen z evidence, tím pádem přijde o všechny dávky a ještě si musí platit zdravotní. Je ale pravda, že doktoři jsou schopni napsat kdeco, proč člověk nemůže tu a tu práci dělat.

0 0
možnosti
JK

A jaká to byla práce? Třeba takovýho mystery shoppera bych dělat nechtěl. Způsobit, že někoho vyhodí, protože mi nenabídl kartičku? Fuj!

0 0
možnosti
Foto

K té kvalifikaci jsem si vzpomněl na toto: Absolvent VŠ se uchází o práci a zkušený manažer ho na zkoušku posílá k svému nejlepšímu mistrovi se slovy, že mu dá pro začátek nějakou práci. Když ho mistr vidí, říká, vemte si koště a pořádně zameťte dílnu. "Ale já jsem absolvent VŠ," odpovídá uchazeč. "Aha. Tak já ti ukáží jak se to dělá," uzavírá mistr

8 0
možnosti
DB

je krásné si myslet...jsem dělník a kdo je víc..........ale poslal byste očního doktora...jako absolventa VŠ zametat dvůr, nebo byste raději, aby vám ošetřil oči??? vaše volba......

0 1
možnosti
Foto

Dala jsem Vám karmu. Ale...

Šla bych na to jinou cestou:

Zrušme společně ty Úřady práce!!!

13 0
možnosti
JR

J93a93n 21R32á65ž

16. 9. 2016 22:14

Pro všechny nezaměstnané, zejména pro absolventy humanitárních fakult, kteří nemohou sehnat práci, mám dobrou zprávu: Všechny Lídly, Alberty, Penny, KFC, McDonalds nemají dost zaměstnanců a zvedají nástupní platy, Tatra Kopřivnice hledá 100 dělníků do výroby...... a tuto informaci jsem získal, aniž bych se snažíl neb jsem ji slyšel z rádia když jsem jel ze Znojma do Brna.

Komu je méně jak 40 let by měl po třech měsících na pracáku být, obrazně řečeno, předhozen lvům. Výmluva, že právě není, dnes neobstojí!

Kdyby se přestaly dávat sociální dávky, myslím úplně - ani halíř, tak by pár programově nezaměstnaných, zejména mladých, možná umřelo hlady, pár by jich za krádeže skončilo v kriminále, ale ostatním by došlo, že se musí o sebe postarat sami a že musí přijmout jakoukoliv práci.

22 0
možnosti
Foto

R51o54m79a51n 92K13o54z27e51l

16. 9. 2016 22:22

Absolventi, pokud bydlí s rodiči, to většina jo, a nemají odpracováno, tak nedostanou ani korunu dávek.

S nedostatkem lidí to často není tak horké, Continentalu také údajně chybí lidi a přitom tam pár známých bylo se ucházet a nic.

Dávky klidně přestat dávat - já jsem kdysi také nedostal nic (po vypršení podpory) a šlo to zvládnout, s pomocí brigád a úspor, tak by to zvládli i jiní.

V mém okolí nevím o nikom mladém nezaměstnaném, všichni by ho odsuzovali a smáli se mu, že je neschopný si práci najít.

4 0
možnosti
JK

Jasně, pan autor nám sice zatajil jakou měli ti uchazečí kvalifikaci a jakou konkrétně práci a za jakou mzdu jim nabízel, k tomu neví, že se sociální pojištění není povinné, ale když on tomu TÁK rozumí a myslí to TÁK dobře, žejo. Sluníčkář jak vyšitej. ;-)

0 12
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
13 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1746x
Nikdo nemůže udělat všechno ale každý může udělat něco. Mým posláním je komerční bezpečnost.

Jsem bratrem v Řádu strážců koruny a meče krále železného a zlatého.

Roman Vitouš

Seznam rubrik